Hesaplı Tazelik

  • Anasayfa
  • Rehber
  • İpuçları
  • Videolar

Hesaplı Tazelik

  • Anasayfa
  • Rehber
  • İpuçları
  • Videolar
Derin Dondurucu Rehberi,

Tavuk eti derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

 Özge San2 Ağustos 20170 Yorum
27
Shares
Share on FacebookShare on Twitter
Tavuk eti derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

Oldukça sağlıklı ve besleyici bir protein kaynağı olan tavuk etini; pişirerek, kızartarak ya da haşlayarak birçok farklı yemek tarifi için kullanabilirsiniz. Marketten aldığınız fazla tavukları derin dondurucu içinde uzun süreler boyunca saklayabilirsiniz. Tavuk etini; kanat, but, göğüs ve parça et olarak ya da bütün tavuk halinde rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.

Tavukları Güvenli Bir Şekilde Dondurmak için Yapılması Gerekenler

Taze tavukları, buzdolabında 4 derecede veya daha düşük sıcaklıklarda saklamalısınız. Marketten aldığınız parça ya da tüm tavuklar, iki gün içerisinde kullanılacaksa buzdolabında muhafaza edilmeli, bu süre içinde kullanılmayacaksa da kesinlikle dondurularak derin dondurucu ya da buzdolabınızın dondurucusu içerisinde bekletilmelidir.

Derin dondurucuya bıraktığınız tavukları, üzeri çok fazla buz bağlamayacak ve kaskatı bir bütün olmayacak şekilde saklamaya özen gösterin. Bunun için, eti dondurucuya yerleştirmeden önce, pedli market paketinden tavuğu çıkarın, folyo veya dondurucu kağıdı kullanarak sıkıca sarın. Eğer bütün tavuk etini veya parçalanmış olarak ayrılan tavuk etlerini, iki aydan uzun süre saklayacaksanız, çift sargı yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Sıkı sarılmayan alanlarda buz kristallerinin oluşmasını önlemek için folyonun tavuğun tüm yüzeylerine sıkıca çekildiğinden emin olun. Buz kristalleri genellikle bu bölgelerde oluşur. Çünkü, nem etin dışına çekilir ve bu bölgeler etin sertleşmesine neden olur. Bu durum “dondurucu yanık” olarak da bilinir. Dondurucu yanıkları önlemek için özenli bir ambalajlama yapmaya çalışın. Etlerin dondurucuda ne kadar süre kaldığından emin olabilmek amacıyla, paketlenmiş etin üstüne o günün tarihini not etmeyi de unutmayın.

Tavuk mümkün olduğunca çabuk dondurulmalıdır. Klasik buzdolaplarının dondurucu bölmeleri genelde -2 °C ile -4 °C arasındaki bir sıcaklığı korur. Buzdolabının kapakları daha sık açıldığı için, kapalı alan içindeki sıcaklıkta dalgalanmalar oluşur. Bu nedenle, et buzdolabının dondurucusunda saklanırsa iki veya en fazla üç ay içinde kullanılmalıdır. Derin dondurucu ünitelerinde saklanan bütün veya parça tavuk eti ise dokuz aya kadar güvenle kullanılabilir.

Tavuk eti derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

Tavukları Dondurma ve Çözdürme Sürecinde İşinize Yarayacak İpuçları

Tavuğu dondururken su geçirmez kağıtlara sarın veya poşet kullanın. Mum kağıdı neme dayanıklı değildir, bu nedenle kullanılmamalıdır. Paketlerin içeriği üzerinde son kullanma tarihi bulunup bulunmadığını da kontrol edin. Son kullanma tarihi bulunmayan dolap içindeki parça veya bütün tavukları dondurucuya yerleştirmeyin. Bölünmüş tavuk parçalarını folyo veya poşete sıkıca sarın ve daha sonra bir dondurucu torbasına koyarak ihtiyacınız olan parça sayısına göre paylaştırın.

Toplam kullanım süresini ve kaliteyi korumak için, marketten aldığınız taze tavukları en kısa zamanda dondurun. Dondurulmuş tavukları derin dondurucu içindeki bağımsız hazneler içinde muhafaza ederek, maksimum saklama süresi elde edebilirsiniz. Tavukları asla oda sıcaklığında çözdürmeyin! Dondurulmuş tavukları; buzdolabında, soğuk suda veya mikrodalga fırında olmak üzere üç yöntemden birini kullanarak çözdürün.

Kontaminasyon ve Bakteri Oluşumunun Önlenmesi

Derin dondurucudan çıkardığınız tavukları keserken kullandığınız çalışma tezgahı, bıçak, kesme tahtası gibi mutfak gereçlerini sıcak sabunlu su ile iyice temizlemeli ve uygun şekilde arındırılana kadar diğer gıdalar için kullanmamalısınız. Bu sayede, bakterilerin tavuktan diğer gıdalara çapraz kontaminasyon ile bulaşma ihtimalini önlemiş olursunuz. Çiğ etin, önceden pişirilmiş yiyeceklere veya çiğ sebze ve meyve gibi tüketilmeden önce pişirilmesi gerekmeyen gıdalara temas ettirilmemesine de özen göstermekte fayda vardır.

Tavukları hazırlarken ve sebzeleri doğrarken, her yiyecek grubu için farklı kaplar kullanmaya çalışın. Kesme tahtaları, her kullanımdan sonra sıcak sabunlu su ile iyice ovulmalı ve belirli aralıklarla 1 çorba kaşığı kadar çamaşır suyu içeren bir su çözeltisi içinde dezenfekte edilmelidir. Dondurucudan çıkardığınız tavuk etlerini usulüne göre çözdürdükten sonra, diğer sebze ve gıdalarla karıştırmadan pişirmeye hazırlarsanız, kontaminasyon risklerini de tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.

Derin DondurucuŞenocak Derin DondurucuTavuk
Previous

Balık derin dondurucuda nasıl saklanır?

2 Ağustos 2017
Next

Derin dondurucuda menemenlik domates sosu nasıl saklanır?

2 Ağustos 2017

Yorum Bırak Cevabı iptal et

Instagram’da HesaplıTazelik

No images found!
Try some other hashtag or username

En Popüler Yazılar

  • Mantar derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

    Mantar derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

    10 Kasım 2017
  • Patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

    Patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

    26 Temmuz 2017
  • Derin Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanmalıdır?

    Derin Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanmalıdır?

    20 Ağustos 2017
  • Kurabiye derin dondurucuda nasıl saklanır?

    Kurabiye derin dondurucuda nasıl saklanır?

    2 Ağustos 2017
  • Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

    Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

    26 Temmuz 2018

Son Yazılar

  • Derin Dondurucunun ve Derin Dondurucuda Saklanan Gıdaların Faydaları

    Derin Dondurucunun ve Derin Dondurucuda Saklanan Gıdaların Faydaları

    11 Eylül 2020
  • Mutfakta Kışa Hazırlık Tüyoları

    Mutfakta Kışa Hazırlık Tüyoları

    3 Eylül 2019
  • Derin Dondurucuda Saklayabileceğinizi Bilmediğiniz Yiyecekler

    Derin Dondurucuda Saklayabileceğinizi Bilmediğiniz Yiyecekler

    3 Eylül 2019

Sosyal Medya’da Takip Et!

© 2019 Şenocak Derin Dondurucu. Bütün hakları saklıdır, izinsiz ve kaynak göstermeksizin kullanılamaz.