Hesaplı Tazelik

  • Anasayfa
  • Rehber
  • İpuçları
  • Videolar

Hesaplı Tazelik

  • Anasayfa
  • Rehber
  • İpuçları
  • Videolar
Derin Dondurucu Rehberi,

Derin Dondurucuda Nar Nasıl Saklanır?

 Özge San20 Ekim 20170 Yorum
4
Shares
Share on FacebookShare on Twitter
nar

Sonbahar mevsiminde taze taze raflarda, pazarlarda ve manavlarda yerini alan nar, çiğ olarak tüketilebilir ya da bazı yemeklere ve tatlılara eklenerek de sofralardaki yerini alabilir. Yapısındaki vitaminler ve antioksidanlar sayesinde lezzetinin yanında vücudu iyileştiren ve koruyan bir meyve olan nar, bağışıklık sistemini güçlendirir, kolestrol ve şekeri dengeler, kansere karşı koruyucudur, sindirimi düzenler ve cildi güzelleştirir.

Nar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

C vitamini, demir ve potasyumu bol miktarda içerisinde bulunduran nar, serbest radikallerden vücudu koruyarak kanser, kalp ve şeker hastalıkları gibi birçok tehlikeye karşı kalkan görevi görür. Sağlıklı öğünlere ve hatta diyet menülerine de eklenen narın 100 gramı ortalama 80 kaloridir. Ayrıca nar taneleri önemli lif depoları olduğu için bu meyve sindirimin düzenlenmesine, ishal ve kabızlık gibi rahatsızlıkların önlenmesine de yardımcı olur.

Nar kabuklu bir meyvedir ve bu yüzden alırken içindeki tanelerin kalitesini görebilmek mümkün olmaz. Ancak bazı özellikleri inceleyerek daha olgun ve lezzetli narlar alabilmek mümkündür. Taze bir narın rengi parlak kırmızı olur. Yalnız parlak kırmızı renkteki meyve pürüzsüz durmamalıdır. Çoğu taze meyve ve sebzenin ortak özelliği aslında üzerindeki ufak bereler ve çatlaklardır. Narın üzerinde de küçük siyah noktacıklar ve ufak çatlaklar olmalıdır. Sulu taneler içeren narlara ulaşabilmek için aynı büyüklükteki narlar elle tartılır ve ağır olanları seçilebilir. Kavun ve karpuz seçerken yapıldığı gibi nara da parmakla vurulduğunda çıkan ses ne kadar tok ise narın içi o kadar dolgundur. Nar avuç içinde biraz sıkıldığında orta sertlikte ise yeterli olgunluktadır.

Nar Ne Zaman Alınmalıdır?

Narın hasat zamanı yetiştirildiği bölgeye göre farklılık gösterir. Bu dönem ağustosta başlayarak kasıma kadar devam eder. Yani narın taze taze yenebileceği en iyi dönem sonbahar aylarıdır. Nar taneleri çiğ olarak tüketilebilir; kırmızı taneler, tatlı ekşi tadı sevenlerin vazgeçilmezleri arasındadır. Birçok farklı yemeğe de eklenen meyvenin; tatlılardan salatalara, reçellerden marmelatlara  kadar oldukça geniş bir kullanım alanı vardır.

Yere düşürülmeden ve darbelerin önüne geçilerek toplanan narların kasalara en fazla iki sıra halinde dizilmesi gerekir. Nar çiğ olarak tüketilebildiği gibi suyu sıkılarak da içilebilir. Narın kabuğu da oldukça faydalıdır. Taneleri ayıklanan narın kabukları gölgede veya oda sıcaklığında kurutulabilir. Kuruyan kabuklar meyve çayı şeklinde demlenerek tüketilebilir. İsteğe göre kabuklar toz haline getirilerek salatalara ya da yemeklere de eklenebilir.

Narı Derin Dondurucuda Saklama Yöntemleri

Narı hasat mevsiminin dışında da tüketmek isteyenler uygun saklama koşullarında meyveleri muhafaza edebilirler. Narın taneleri ayıklandıktan sonra öncelikle iyi bir şekilde yıkanır. Taneler mümkünse vakumlu saklama kaplarına konur. Poşet de kullanılabilir ancak özellikle kalabalık bir buzluğunuz varsa poşetlerde narların ezilme olasılığı daha yüksek olacaktır. Kap doldurulurken tıka basa doldurulmamalı, üzerinde biraz boşluk bırakılmalıdır. Narlar derin dondurucu içerisinde uygun şartlarda muhafaza edildiğinde ortalama 2-3 ay kadar tazeliklerini korurlar. Bu süre narın ne kadar sulu olduğuna göre değişiklik gösterebilir. Eğer narlar yeterince taze değilse, az sulu tanecikler kısa sürede eriyip küçülmeye başlar. Derin dondurucu içerisindeki narlar buzluktan çıkarıldıktan sonra 5-6 saat kadar buzdolaplarının normal raflarında veya buz çözme bölümlerinde bekletildikten sonra tüketilebilir.

Nar Taneleri En Kolay Nasıl Ayıklanır?

Narların tanelerini en kolay şekilde ayıklamak için önce narı ortadan ikiye kesin. Geniş bir kap alın ki taneler etrafa sıçramasın. Yarım narı, açık kısmı avcunuzun içinde olacak şekilde elinize alın. Açık kısım kaba dönük olacak şekilde elinizi kabın üstünde tutun ve diğer elinize alacağınız bir tahta kaşığı kabuğa doğru orta şiddetle birkaç kez vurun. Her vuruşta taneler kaba dökülecektir.

Derin DondurucuNarNar EkşisiŞenocak Derin Dondurucu
Previous

Pişmiş yemekler derin dondurucuda nasıl saklanır?

20 Ekim 2017
Next

Anne sütü ve Bebek Yemekleri Derin Dondurucuda Nasıl Muhafaza Edilmeli?

7 Kasım 2017

Yorum Bırak Cevabı iptal et

Instagram’da HesaplıTazelik

No images found!
Try some other hashtag or username

En Popüler Yazılar

  • Mantar derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

    Mantar derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

    10 Kasım 2017
  • Patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

    Patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

    26 Temmuz 2017
  • Derin Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanmalıdır?

    Derin Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanmalıdır?

    20 Ağustos 2017
  • Kurabiye derin dondurucuda nasıl saklanır?

    Kurabiye derin dondurucuda nasıl saklanır?

    2 Ağustos 2017
  • Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

    Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

    26 Temmuz 2018

Son Yazılar

  • Derin Dondurucunun ve Derin Dondurucuda Saklanan Gıdaların Faydaları

    Derin Dondurucunun ve Derin Dondurucuda Saklanan Gıdaların Faydaları

    11 Eylül 2020
  • Mutfakta Kışa Hazırlık Tüyoları

    Mutfakta Kışa Hazırlık Tüyoları

    3 Eylül 2019
  • Derin Dondurucuda Saklayabileceğinizi Bilmediğiniz Yiyecekler

    Derin Dondurucuda Saklayabileceğinizi Bilmediğiniz Yiyecekler

    3 Eylül 2019

Sosyal Medya’da Takip Et!

© 2019 Şenocak Derin Dondurucu. Bütün hakları saklıdır, izinsiz ve kaynak göstermeksizin kullanılamaz.