Hesaplı Tazelik

  • Anasayfa
  • Rehber
  • İpuçları
  • Videolar

Hesaplı Tazelik

  • Anasayfa
  • Rehber
  • İpuçları
  • Videolar
Derin Dondurucu Rehberi, Genel,

Balık Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

 Özge San1 Eylül 20180 Yorum
17
Shares
Share on FacebookShare on Twitter
Balık Derin Dondurucu'da Nasıl Saklanır?

Balık tüketmenin ne denli sağlıklı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Balıklar için av yasağı yaz mevsimi boyunca devam eder. Sadece kıyılarda olta balıkçılığı yapılabilir. Sınırlı miktarda tutulan balıklar da oldukça pahalıdır. Av yasağı başlamadan önce derin dondurucunuza balık koyup dondurursanız yaz boyunca afiyetle tüketebilirsiniz. Böylece aile bütçenize de katkı sağlamış olursunuz.

Çocuklarınıza Bol Miktarda Balık Yedirin

Balık, yetişkinler gibi çocukların da haftada en az 2 kez yemesi gereken temel gıdalardan bir tanesidir. Eylül ayı başında av yasağının kalkmasıyla bollaşan ve fiyatı düşen balığı sofralarınızdan eksik etmemeye özen gösterebilirsiniz. Zengin bir omega3 deposu olan balık sizin ve çocuklarınızın bağışıklık sistemini güçlendirir. Omega3 kalp ve damar sağlığını korur, kan şekerini düzenler ve gözlerde sarı nokta hastalığının oluşmasını engeller. Bebek ve çocuklarda zekâ gelişimini artıran balık kemikleri de kuvvetlendirir. Tüm bunlara ek olarak gözlere iyi gelir ve nörolojik sistemin sağlıklı gelişmesine katkı yapar. Balığın faydaları bunlarla sınırlı değildir. Daha birçok yararı olan balığı özellikle çocuklarınıza bolca yedirmelisiniz. Kış mevsiminde tazesini yazınsa uygun fiyatlarla alıp derin dondurucuya attığınız balıkları tüketebilirsiniz.

Balıklar Derin Dondurucuda Nasıl Korunur?

Derin dondurucu çok sayıda balığı saklayabileceğiniz mükemmel bir soğuk depodur. Balıkları farklı zamanlarda kullanacağınız için belli sayılarda ya da porsiyonlarda saklamanız daha doğru olacaktır. Çok sayıda balığı tek bir paket içinde dondurmak kullanım açısından sağlıklı olmaz. Çünkü çözdürdüğünüz balığı yeniden dondurucuya koyamazsınız. Büyük balık donduracaksanız dilimlere ayırarak saklayabilirsiniz. Alüminyum folyo kullanımı doğru olmadığı için streç film veya buzdolabı poşeti kullanmayı tercih edebilirsiniz. Balıkları uygun nitelikli kaplar içinde de dondurabilirsiniz.

Balıklar Derin Dondurucuda Ne Kadar Dayanır?

Her tür balığı derin dondurucu aracılığıyla saklayabilirsiniz. Peki, dondurulan balıklar ne kadar dayanır? Bu konuda biraz bilgi sahibi olursanız balıklarınızı en doğru koşullarda saklayabilirsiniz. Balıkları ayıklayıp bol suyla yıkadıktan sonra biraz tuzlamanız gerekir. Böylece daha diri kalmalarını sağlamış olursunuz. Balıkların seçilmesi gibi saklanması da önemlidir. Tazeliğini yitirmiş balıkların tehlikeli olduğunu unutmamalısınız. Buzdolabının +5 C’lik bölmesinde 3 gün içinde tüketeceğiniz balıkları saklayabilirsiniz. 0 ila -5 C arasında ise iki hafta içinde kullanmayı planladığınız balıkları muhafaza edebilirsiniz. Daha uzun süreli saklamak istiyorsanız o zaman -18 derecelik derin dondurucuya koymanız gerekir. Küçük ve büyük balıkların saklanma süreleri farklılık gösterir. Hamsi, istavrit ve sardalya gibi küçük balıkları 3 ay boyunca dondurucuda tutabilirsiniz. Bir kilogram gelen çipura ve lüfer gibi balıkları ise 5 – 6 ay süreyle saklayabilirsiniz. Bir kilogramdan büyük balıklar için saklama süresi 6 ila 8 aydır. Balıkların -25 C’lik deep-freeze’lerdeki muhafaza süreleri %50 daha fazladır. Paketlediğiniz balıkları önce 0 ile +5°C’lik bölümde birkaç saat soğutup sonra derin dondurucuya koyabilirsiniz. Donmuş büyük balıkları buzdolabının normal bölümünde tutarak çözdürmeniz en sağlıklı yöntemdir.

Balıklar Taze ve Temizlenmiş Olarak Dondurulur

Büyük balıkları derin dondurucuya koymadan önce temizleyip iyice yıkamanız gerekir. Kâğıt havluyla kuruladığınız balıkları tek tek streç film ile sararak dondurursanız birbirine yapışmalarını önlemiş olursunuz. Bu şekilde sardığınız balıkları buzdolabı poşeti içine yerleştirerek dondurucuya koyabilirsiniz. Aynı işlemleri küçük balıklar için de yapabilirsiniz. Temizleme, yıkama ve kurulama işlemi bitince porsiyonlar oluşturarak poşetleyebilir ve dondurucunuza atabilirsiniz. Küçük balıkları dilerseniz silikon saklama kapları içinde de dondurabilirsiniz.

Balık en değerli besin maddelerinden birisi olduğu için sıkça tüketmeye ve çocuklarınıza da balık yeme alışkanlığını kazandırmaya özen gösterebilirsiniz.

BalıkHamsiİstavritLüferPalamut
Previous

İpucu: Derin Dondurucuda Sigara Böreği Saklamak

23 Ağustos 2018
Next

İpucu: Derin Dondurucu Poşetini kolayca vakumlamak

11 Eylül 2018

Yorum Bırak Cevabı iptal et

Instagram’da HesaplıTazelik

No images found!
Try some other hashtag or username

En Popüler Yazılar

  • Mantar derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

    Mantar derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

    10 Kasım 2017
  • Patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

    Patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

    26 Temmuz 2017
  • Derin Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanmalıdır?

    Derin Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanmalıdır?

    20 Ağustos 2017
  • Kurabiye derin dondurucuda nasıl saklanır?

    Kurabiye derin dondurucuda nasıl saklanır?

    2 Ağustos 2017
  • Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

    Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

    26 Temmuz 2018

Son Yazılar

  • Derin Dondurucunun ve Derin Dondurucuda Saklanan Gıdaların Faydaları

    Derin Dondurucunun ve Derin Dondurucuda Saklanan Gıdaların Faydaları

    11 Eylül 2020
  • Mutfakta Kışa Hazırlık Tüyoları

    Mutfakta Kışa Hazırlık Tüyoları

    3 Eylül 2019
  • Derin Dondurucuda Saklayabileceğinizi Bilmediğiniz Yiyecekler

    Derin Dondurucuda Saklayabileceğinizi Bilmediğiniz Yiyecekler

    3 Eylül 2019

Sosyal Medya’da Takip Et!

© 2019 Şenocak Derin Dondurucu. Bütün hakları saklıdır, izinsiz ve kaynak göstermeksizin kullanılamaz.