Hesaplı Tazelik

  • Anasayfa
  • Rehber
  • İpuçları
  • Videolar

Hesaplı Tazelik

  • Anasayfa
  • Rehber
  • İpuçları
  • Videolar
Derin Dondurucu Rehberi,

Anne sütü ve Bebek Yemekleri Derin Dondurucuda Nasıl Muhafaza Edilmeli?

 Özge San7 Kasım 20170 Yorum
1
Shares
Share on FacebookShare on Twitter
anne-sutu-bebek-derin-dondurucu

Bebeklerin sağlıklı gelişimini desteklerken onlara yaşam boyu fayda sağlayacak doğru beslenme alışkanlıklarını kazandırmak anne ve babalar tarafından dikkatle yönetilmesi gereken bir süreçtir. Bu noktada derin dondurucu sunduğu olanaklarla, bebek bakımında zamanın ve beslenmenin değerini bilen anne-babaların en güçlü yardımcıları arasındadır. Zaman, enerji ve bütçe açısından ev yaşamında önemli avantajlar sunan derin dondurucu doğru kullanıldığı takdirde anne sütü ve bebek maması muhafaza etmek için en ideal araçlardan biri. Peki, her damlası altın değerinde olan anne sütünü ve ek gıdaya geçiş dönemindeki yemekleri derin dondurucuda ilk günkü tazeliğiyle korumak ve bilinçli tüketimini sağlamak için hangi noktalara dikkat edilmeli?

Anne Sütü Derin Dondurucuda Kaç Ay ve Nasıl Muhafaza Edilir?

Temiz ve hijyenik koşullarda sağılmış anne sütünün oda sıcaklığında tazeliğini koruma süresi en fazla 8 saattir. Bebeğiniz, taze sağdığınız sütü bu süre zarfında bitiremediyse ya da bir miktar bıraktıysa üzülmeyin. Eczanelerde ya da bebek mağazalarında bulabileceğiniz, derin dondurucu için özel üretilmiş süt saklama poşetlerine sütünüzü koyabilir ve en az 6 ay en fazla 12 ay muhafaza edebilirsiniz. Derin dondurucunuzda yerden tasarruf etmek ve daha fazla süte yer açmak içinse süt paketlerini yatay şekilde koymak işin püf noktası. Derin dondurucu yardımıyla saklayacağınız anne sütünü, kaplara ya da poşetlere dökerken ise bir parmak boğumu kadar boşluk bırakmak, sütü çözerken israf etmemenizi sağlar.

Hazır Bebek Maması Derin Dondurucuda Kaç Ay ve Nasıl Muhafaza Edilir?

Hazır aldığınız bebek maması ya da ek gıdaya geçiş döneminde ellerinizle hazırladığınız mamalar da derin dondurucu sayesinde ilk günkü koşullarda muhafaza edilebilir. Tabii, saklama koşullarını ve sürelerini dikkate almak koşuluyla. Bebeğiniz için hazır aldığınız mamaların derin dondurucuda muhafaza edilme yöntemi, markadan markaya değişiyor. Bu nedenle bebeğiniz için hazırlayacağınız bebek mamalarının derin dondurucuda saklanma koşullarını mutlaka paket üzerinden okumak gerekiyor. Çünkü hazır bebek mamalarının derin dondurucuda muhafaza edilme şekli ve süresi 15 günden 6 aya kadar değişiklik gösterebiliyor.

Evde Yaptığınız Bebek Maması Derin Dondurucuda Kaç Ay Saklanır?

Evinizde hazırladığınız bebek mamasının derin dondurucuda muhafaza süresi kullandığınız besin öğesine göre farklılık gösterebilir. İçinde et suyu bulunan sebze çorbaları ve püreleri 4 ay saklayabilirken, et suyu ve yağ kullanmadığınız sebze çorbası ve püreleri 6 aya kadar derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Meyve püreleri de en fazla 4 ay derin dondurucuda saklanabiliyor. Ancak içeriğinde pekmez, kuru yemiş varsa, derin dondurucuda muhafaza süresi 2 ayla sınırlıdır. Bebeğiniz için hazırladığınız ev yapımı meyve sularını derin dondurucuda saklama süresi ise 5 ay. Süt veya yoğurtla hazırladığınız krema ve muhallebi kıvamında bebek mamalarının derin dondurucuda muhafaza edilme süresi ise en fazla 3 ay. Derin dondurucuda saklayacağınız çorbaların içeriğinde yumurta bulunuyorsa, malzemesi fark etmeksizin derin dondurucuda 1 ay süreyle muhafaza edebilirsiniz.

Mamaları Derin Dondurucuda Muhafaza Etmenin Püf Noktaları

Bebeğiniz için hazırladığınız et suyu, püre, muhallebi gibi akışkan kıvamlı ürünler için farklı ölçülerde buzluklardan ya da kek kalıplarından yararlanabilirsiniz. Diğer ürünlerle temasından kaçınmak içinse bir buzdolabı poşetine sardığınız bebek mamasının üzerine tarih atmanızı öneririz. Bu sayede bebek mamasının derin dondurucuya girdiği tarihi takip edebilirsiniz. Derin dondurucuya özel üretilmiş cam veya özel malzemeden yapılmış farklı ölçülerdeki kavanozlar da ek besini korumak için güvenilir ürünlerdir. Özetle, anne sütünün ardından beslenmeye geçiş sürecinde besin çeşitliliği oldukça sınırlı tutulan ve her lezzete yavaş yavaş alışan bebekler için annelerin emeğini ve hassasiyetini derin dondurucular boşa çıkarmıyor.

Not:  Anne Sütü ve Bebek Yemekleri Derin Dondurucuda Nasıl Muhafaza Edilmeli? başlıklı yazı Elizabeth Fenwick’in Abc Yayın Grubu’ndan çıkan Annelik ve Bebek Bakımı isimli kitaptan yararlanılarak hazırlanmıştır. Bebeğinizin beslenmesine ilişkin tüm süreçlerde  takibinizi ve bilgilerinizi mutlaka doktoruyla ve sağlık profesyonelleriyle gerçekleştiriniz. 

Anne SütüBebekDerin Dondurucu
Previous

Derin Dondurucuda Nar Nasıl Saklanır?

20 Ekim 2017
Next

Maydanoz, Dereotu ve Roka Gibi Yeşillikler Dondurucuda Nasıl Saklanır?

9 Kasım 2017

Yorum Bırak Cevabı iptal et

Instagram’da HesaplıTazelik

No images found!
Try some other hashtag or username

En Popüler Yazılar

  • Mantar derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

    Mantar derin dondurucuda nasıl saklanmalı?

    10 Kasım 2017
  • Patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

    Patlıcan derin dondurucuda nasıl saklanır?

    26 Temmuz 2017
  • Derin Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanmalıdır?

    Derin Dondurucuda Ispanak Nasıl Saklanmalıdır?

    20 Ağustos 2017
  • Kurabiye derin dondurucuda nasıl saklanır?

    Kurabiye derin dondurucuda nasıl saklanır?

    2 Ağustos 2017
  • Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

    Derin Dondurucuda Mayalı Hamur Saklama

    26 Temmuz 2018

Son Yazılar

  • Derin Dondurucunun ve Derin Dondurucuda Saklanan Gıdaların Faydaları

    Derin Dondurucunun ve Derin Dondurucuda Saklanan Gıdaların Faydaları

    11 Eylül 2020
  • Mutfakta Kışa Hazırlık Tüyoları

    Mutfakta Kışa Hazırlık Tüyoları

    3 Eylül 2019
  • Derin Dondurucuda Saklayabileceğinizi Bilmediğiniz Yiyecekler

    Derin Dondurucuda Saklayabileceğinizi Bilmediğiniz Yiyecekler

    3 Eylül 2019

Sosyal Medya’da Takip Et!

© 2019 Şenocak Derin Dondurucu. Bütün hakları saklıdır, izinsiz ve kaynak göstermeksizin kullanılamaz.